субота, 10. септембар 2016.

sećanje na Mihailo Todor Pisković od 22.07.2011. godine





Вечно уснуће мога родитеља и оца Михаила Писковића који се представио у Господу дана 16.07.2011.године.
Иначе Михаило Писковић је рођен у Љубићу-Чачак 1926. године. Родитељи су му били Чачански предузетник Тодор Писковић и мајка Тодора Писковић. Тодора Писковић је од рода Новаковића из Доње Горјевнице или сада Доње Горевнице општина Мрчајевци. Ови Новаковићи су директни сродници краљевске династије Обреновића. У том браку рођена су два детета и то старији син Димитрије Писковић ''Трнавац'' и мој отац Михаило Писковић ''Луле''. Између њих двоје било је још рођено 4. детета, али су они као мала деца помрли и сахрањени су на гробљу у Мрчајевцима. Поменути Димитрије Писковић ''Трнавац'' који је мој покојни стриц, одликован је Орденом Народног Хероја. Пензионисан је, у чину Генерал потпуковника ЈНА, а био је припадник Чачанског и Топличког Партизанског одреда – антифашистичких покрета отпора Србског народа. Мој отац Михаило Писковић млађи син из поменутог брака Тодора и Тодоре Писковић завршио је у Чачку основну школу и малу матуру, а Гимназију је завршио у Краљеву. Био је такође, учесник у Другом светском рату и потом на студијама Медицине Београдског Универзитета. Завршио је 4. године Медицине и пред дипломирање разболео се и због тога није завршио медицину. Након излечења од туберкулозе која је тада била смртоносна и веома тешка болест, а захваљујући ''Пеницилину'' који се тада управо као епохално откриће појавио, мој отац Михаило Писковић завршава Правни факултет Универзитета у Београду. Сво време је радио у ''ДОЗ-у''-''Државном Осигуравајућем Заводу'', а потом у ЗОИЛ ''Дунав'' Београд. Радио је на пословима осигурања лица и у поменутом ЗОИЛ ''Дунав'' био је дуго Директор Сектора-Дирекција. На овим пословима је пензионисан. Био је ожењен са мојом покојном мајком Храниславом Писковић, рођена Богдановић из Крагујевца. У том браку сам ја доле потписани рођен, васпитан и одгојен, на чему им вечна хвала.
Све ово пишем да бих сачувао имена својих родитеља Михаила Писковића и Храниславе Писковић од заборава, што омогућава Интернет. Овим путем обавештавам све познанике и пријатеље да се угасио живот једног дивног и часног човека-мог драгог оца Михаила Писковића који је сахрањен дана 20.07.2011. године у кругу породице. 
Посебно се захваљујем оцу-проти Раденку пароху Сланачком и Великоселском за усрдне молитве за покој душе мога оца Михаила које је принео током опела Спаситељу Нашем Господу Исусу Христу. Исто тако захваљујем се и његовом помоћнику-Богослову на принетим молитвама Богу Оцу. Вечита захвалност и благодарност Приснодјеви Царици Нашој Пречистој Мајци Божјој и нашој Пресветој Богородици Марији и Светој Васељенској и Апостолској цркви за Њихове Свете Молитве за покој душе У ГОСПОДУ уснулог мог оца Михаила Писковића.
Посебна захвалност мојим колегама из Пореске управе Централе у Београду на изразима саучешћа. Пуно захвалности председнику Синдиката Пореске управе филијала Смедеревска Паланка ''Независност'' Брату ''Ћири''-Предрагу Ћирићу на изразима саучешћа и духовне подршке.
ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ МОМЕ ДРАГОМ ТАТИ-ОЦУ И РОДИТЕЉУ МИХАИЛУ ТОДОРА ПИСКОВИЋУ.
Сећајући се Нашег Небо-Земног Учитеља СВЕТОГА АПОСТОЛА ПАВЛА и Његових утешних речи које чусмо и на опелу ДАНА 20/07.07.2011. Године са Позивом Свете Саборне и Апостолске Цркве- ''ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА'' завршавам овај за мене тужан'' in memorijam’’ цитатом из Прве Солуњанима 4/13-18 који на крају гаси оптимистичко-надајући-Васкршњо-Васкрсавајући:
’’  13 Нећу вам пак затајити, браћо, за оне који су умрли, да не жалите као и остали који немају наду; 14 Јер ако верујемо да Исус умре и васкрсе, тако ће Бог и оне који су умрли у Исусу довести с Њим. 15 Јер вам ово казујемо речју Господњом да ми који живимо и останемо за долазак Господњи, нећемо претећи оних који су помрли. 16 Јер ће сам Господ са заповешћу, са гласом Арханђеловим, и с трубом Божјом сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најпре; 17 А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити. 18 Тако утешавајте један другог овим речима.
СВЕТИ АПОСТОЛЕ ПАВЛЕ МОЛИ БОГА ЗА НАС!
   
С поштовањем,
Зоран Михаило Писковић,
Зоран Писковић с.р.

Нема коментара:

Постави коментар